Reduceri

duminică, 27 mai 2012

Totul sau nimic ?

     Ne-am invatat sa traim in perfectiune,dar niciodata n-am cunoscut-o.Tot ce e bun tinde catre excelenta,nu perfectiune ! Perfectiunea este linia orizontului si niciodata nu o vom atinge.Ne-am invatat sa criticam,sa ne alegem persoanele cu un caracter puternic si sa le credem perfecte.Dar stii,acele persoane nici macar nu exista.Suntem prea perfectionisti pe nimic,pentru ca perfectiune se afla in detalii nu in maret.
  Lumea e plina de defecte.Tu,tu esti un esec al Creatorului ,dar totodata complex ! Ne-am nascut plini de pacate si defecte,manjiti sa ducem la capat o viata plina de truda si esec.Daca AZI  nu ne schimbam,nimeni nu o va face.Pentru ca avem darul sa iubim,sa credem,sa simtim ,sa cunoastem ce e binele si ce e raul.
 Oamenii sunt frumosi ,dar cu o uratenie de nedescris;iubitori ,dar jignitori;normali,dar ciudati;tot ce defineste un om se afla pe ultima coperta a unei carti vechi.
   Nu o sa cerem tot ce e mai bun de la o persoana fara potential,de la o persoana fara sentimente si nedefinita.O sa cautam caractere puternice in oamenii care nu au un statut social spectaculos,oamenii aceeia care stiu sa faca fata prezentului.
 Am intalnit persoane care se credeau "cu potential",visau la o viata mai buna si se credeau ca au logica ,dar nici macar nu stiau si nu aveau tot ce defineste un om: inteligenta emotionala.
  Daca nu lupti pentru ceea ce vrei sa fie al tau,nu o sa-l ai niciodata ;apoi te vei arunca in regrete crezand ca puteai sa ai tot ce ai vrut.Tot al tau e doar un nimic pentru altii,tot al tau e persoana care te face fericit.O sa ajungi la 20 de ani si o sa ai boala regretelor,o sa crezi ca realitatea e prea cruda;dar tu ai facut-o sa devina asa.Rumegam zilnic amintiri , crezand ca sunt in prezent si probabil se vor mai repeta.Avem atata lasitate si orgoliu,incat devenim scavii propriilor sentimente.
         Nimeni nu te vrea pentru ceea ce vrei sa ajungi sau pentru ceea ce ai putea sa ajungi,ci pentru ceea ce esti.Pentru ca tu esti unic,cu un caracter unic,cu o gandire unica,tu esti special...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu